Loading...
Verkoopstyling2018-10-05T10:27:24+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Logo - Opgeruimd verkopen

Hulp bij verkoopstyling

Door de komst van huizensite Funda is het tegenwoordig bijna standaard dat potentiële kopers je woning eerst op internet bekijken. Huizenzoekers op Funda gaan af op hun eerste indruk en beslissen in een paar seconden of ze interesse in jouw woning hebben. Als de woningpresentatie niet optimaal is, is de kans groot dat de potentiële koper meteen afhaakt.

Op verzoek van schoonmaakmerk Vileda is er in 2015 een onderzoeksproject gestart in de UK waarbij met behulp van eye-tracking technologie werd vastgelegd waar potentiële kopers nu echt op letten tijdens bezichtigingen. Potentiële kopers werd gevraagd om tijdens de bezichtiging een eye-tracking bril te dragen. Deze bril legde de gebieden vast waar het meest naar gekeken werd. De bril registreerde niet alleen waar de kopers naar keken, maar ook hoe lang ze bezig waren met het onderzoeken van bepaalde dingen. De resultaten toonden enkele zeer specifieke gebieden die de meeste aandacht kregen:

  • Maar liefst 95% van de kijkers bracht opmerkelijk veel tijd door met het uit de ramen kijken naar de tuin en de buurt er om heen.
  • Maar liefst 80% opende keukenkastjes, vaste kasten en andere opbergruimtes om de binnenkant te bekijken.
  • Het onderzoek onthulde verder dat de aandacht van kijkers verrassend vaak werd gevestigd op plafonds, lijstwerk en spotjes. Slechts 15% nam de tijd om goed naar de vloer te kijken. Kamerhoogte, details zoals kroonlijsten en verlichting blijken uiteindelijk dus toch bepalender voor de keuze.
  • Andere aandachtstrekkers die ongeveer 75% van de deelnemende bezoekers opmerkte waren de wat meer voor de hand liggende zaken als open haarden, glas-in-lood ramen en architectonische details.

Dit onderzoek onderstreept dus dat potentiële kopers een woning met voldoende ruimte en opbergruimte zoeken. Het opruimen van je woning klinkt simpel, maar kan een bijna onmogelijke klus zijn. We hebben al snel een te veel aan meubels en spullen, waardoor onze woning vol of zelfs overvol kan lijken. En ook die overvolle vliering, volgestopte schuur of andere opbergruimte moet onder handen genomen worden. Kasten die (over)vol zitten lijken niet alleen kleiner, maar kunnen voor eventuele geïnteresseerden ook betekenen dat de woning te klein is of over onvoldoende opbergruimte beschikt. Een eventueel bod zal dat weerspiegelen of een kijker haakt af. Mijn doel is dus altijd kijkers het gevoel geven dat jouw woning zo groot is dat er ruimte in overvloed is.

  • Daarom gaan wij samen je spullen opruimen voordat je de woning in de verkoop brengt.
  • Spullen als seizoenkleding, een groot deel van je boeken of dvd’s en dergelijke pakken we alvast in.

Het onderzoek bevestigd bovendien dat kopers enorm gevoelig zijn voor de omgeving en sfeer van de woning. Het kopen van een woning is dus niet alleen een rationele beslissing. Emotie speelt een grote factor.

  • Met de aanwezige meubels breng ik jouw woning in optimale staat om in te spelen op de emotie van de potentiële koper. Het is van belang dat een kijker zich thuis voelt.
  • In een woning met veel persoonlijke spullen voelt een kijker zich snel ongemakkelijk of zelfs een indringer. Deze afleiders, zoals familiefoto’s en verzamelingen, pakken we daarom ook alvast in. Door afleiding zoveel mogelijk te vermijden hoeft de kijker mentaal gezien een minder hoge drempel over en kan hij beter zien wat een woning allemaal te bieden heeft. Hij kan zich dus ook eerder voorstellen dat hij zelf in de woning zou wonen.

Van alle ingepakte items maak ik een naslagwerk, zodat duidelijk is wat er is verpakt en waar het is opgeslagen.

Zoek jij hulp bij het snel verkoopklaar maken en stylen van je woning? En ben je nieuwsgierig geworden naar wat ik voor je kan betekenen? Neem dan NU de eerste stap! En neem contact met me op voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek.

Vastgoedstyling?

Neem NU de Eerste stap en maak een Afspraak voor een Vrijblijvend Gesprek

Contact opnemen

Logo - Lees verderLEES VERDER: BEZICHTINGINGSKLAAR

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.