Loading...
Senioren2018-10-05T10:26:42+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Logo - Opgeruimd verkopen

Hulp voor senioren

Ook al heb je je nog zo goed voorbereid op je oude dag, toch kan je alsnog voor onverwachte zaken komen te staan, door bijvoorbeeld een gezondheidscrisis of het overlijden van je partner. Het kan ook zo zijn dat je als nabestaande ineens geconfronteerd wordt met een heleboel onverwachte zaken die geregeld moeten worden.

Omdat je leven continue verandert en je jezelf doorlopend ontwikkelt kan het een enorme klus zijn om een woning op te ruimen die gedurende de afgelopen (tientallen) jaren gevuld is met spullen. Eigenlijk is het niet veel anders dan met de spullen van een kind dat opgroeit. Als een kind 18 wordt zou het in de relatief korte periode van zijn of haar leven immers al heel veel spullen kunnen hebben verzameld. Om een overvloed aan spullen te voorkomen of te tackelen is het dus verstandig om een goed te kijken naar de spullen die je in de loop der jaren om je heen hebt verzameld.


Voorbereiden op de toekomst

Sommige senioren willen graag oud worden in hun huidige woning. Andere nemen de beslissing om te verhuizen naar een, vaak kleinere, woning die beter is afgestemd op hun behoeften in de komende jaren. Hoe dan ook is het belangrijk om vooruit te blijven denken en alvast je nalatenschap te regelen. De toekomst kan namelijk altijd anders lopen dan dat je verwacht. Ik bied hulp bij het:

 • Opruimen van je woning waar je oud in wilt worden.
 • Veilig maken van je woning.
 • Bepalen welke zaken je mee wilt nemen naar je nieuwe woning.
 • Vastleggen van waardevolle herinneringen.
 • Regisseren van de verhuizing (naar een kleinere woning) of ik bied daar praktische ondersteuning bij.
 • Voorbereiden op onverwachte (en onverhoopte) zaken door na te denken over toekomstige financiële zaken, medische beslissingen en het uitvoeren van persoonlijke wensen.


Gedwongen verhuizing

Op het moment dat je voor een gedwongen verhuizing komt te staan komen er ineens heel veel zaken op je af. Als je geluk hebt kan je zelf nog invloed uitoefenen op beslissingen die genomen moeten worden. Maar het kan ook gebeuren dat vanaf dat moment je dierbaren moeten beslissen waar je komt te wonen en wat er met je (te veel aan) spullen gebeurt. Verhuizen (naar een kleinere woning, verzorgingstehuis of aanleunwoning) kan emotionele uitdagingen met zich meebrengen. Bovendien worden jij en/of je naasten ineens met een praktische en administratieve zaken geconfronteerd. Terwijl jullie hoofd daar dan waarschijnlijk niet naar staat. Ik bied hulp bij het:

 • Zo goed mogelijk uitvoeren van wensen en behoeften door te fungeren als schakel.
 • De vaak ongewenste overgang naar de nieuwe woning makkelijker te maken.
 • Beslissen welke spullen mee mogen naar de nieuwe woning en welke spullen weg kunnen.
 • Vastleggen van waardevolle herinneringen.
 • Regisseren van de gedwongen verhuizing of hierbij praktische ondersteuning te bieden.
 • Geheel leegruimen van de woning.
 • Terugbrengen van de woning in de oorspronkelijke staat (huur).
 • In de verkoop zetten van de woning.
 • Volledig inrichten van de nieuwe woning of hierbij hulp bieden.


Nabestaanden

Als een dierbare overlijdt en zijn of haar woning moet worden ontruimd, verkocht of in oorspronkelijke staat worden opgeleverd (huur), komt er naast de toch al emotionele en administratieve achtbaan nog een extra taak bij. Een taak die veel tijd kost, waar verschillende belangen mee kunnen tellen en waar pijn en verdriet bij kan komen kijken.

Er zijn tegenwoordig genoeg bedrijven die hun diensten aanbieden op het gebied van ontruimingen na overlijden. Gebruikelijk is dat je eerst zelf de woning doorgaat om te bepalen welke spullen je wilt bewaren en veilig wilt stellen. De rest wordt door het bedrijf verkocht, naar een kringloopwinkel gebracht of weggegooid. Maar wist je bijvoorbeeld dat de kans bestaat dat je de erfenis zuiver aanvaard door financieel waardevolle spullen uit het huis van de overledene mee te nemen? Ook alle schulden van de overledene komen dan voor jouw rekening.

Verder kan het heel prettig zijn om juist bij het nemen van deze beslissingen begripvolle ondersteuning te ondervinden van een neutraal iemand. Denk maar aan het bepalen van welke spullen een stukje familiegeschiedenis met zich meedragen, wie deze krijgt en welke spullen weg mogen. Ik bied hulp bij het:

 • Bepalen van de juiste aanpak. Op administratief en op praktisch vlak.
 • Vastleggen van waardevolle herinneringen.
 • Coördineren van de verdeling van spullen.
 • Geheel leegruimen van de woning.
 • Terugbrengen van de woning in de oorspronkelijke staat (huur).
 • In de verkoop zetten van de woning.

Ik bied maatwerk aan iedereen die praktische ondersteuning zoekt bij de verschillende processen die senioren tegen kunnen komen. Tevens bied ik hulp bij de praktische en administratieve zaken waar dierbaren of nabestaanden tegen aan kunnen lopen. Ongeacht de situatie en de omstandigheden zoeken we samen naar een positieve afsluiting!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan NU contact met me op voor meer informatie.

Senioren hulp!

Maak een Afspraak voor een Vrijblijvend Gesprek

Contact opnemen

Logo - Lees verderLEES VERDER: VASTGOEDSTYLING

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.