Recensies van klanten

Miriam is pas twee keer geweest en er is al heel veel gebeurd! Echt heel fijn om met haar aan de slag te gaan.
Ze pusht niet, maar duwt wel vriendelijk 🙂 en denkt mee.

En ze neemt alle spullen die je niet meer kan gebruiken ook mee, dus je hebt na het bezoek ook echt minder zooi.
Aanrader dus!

Klant uit Rotterdam

Door een chronische ziekte lukt het me niet om op te ruimen. Daarnaast heb ik problemen met weggooien. Via via kwam ik bij Mirjam terecht. Er was direct een klik. Mirjam had zeer snel in de gaten wat mijn probleem was en hoe ze mij het best kon helpen. Dat deed ze gedecideerd, maar vooral ook met zachte hand.

Mirjam is rustig, geduldig, empathisch, (sociaal) slim, laat als je dat vraagt ook zichzelf zien en is volkomen betrouwbaar. Niets is haar te veel: Mirjam brengt bijvoorbeeld ook spullen weg, als je dat wilt. Mirjam heeft me geleerd om op een andere manier naar spullen te kijken, zodat ik die nu makkelijker weg kan doen.

Door omstandigheden zijn onze tweewekelijkse ontmoetingen beëindigd. Ik vind dat erg jammer, het was altijd erg gezellig met Mirjam en ik hield aan haar bezoeken steevast een goed gevoel over.

Klant uit Delft

Ontzettend blij dat ik gebruik kon maken van de hulp van Mirjam. Ze heeft me enorm geholpen om door een grote hoeveelheid spullen heen te komen en er voor een deel afstand van te doen. Ik kon het mezelf daarin moeilijk maken door bijvoorbeeld spullen te bewaren voor anderen om weg te geven. Een goede gedachte natuurlijk maar als je teveel ’troep’ hebt en te weinig energie vertraagt dat teveel. Ik heb geleerd dat ik hierin aan mezelf en mijn eigen doel mocht denken.

Ook merk ik dat ik eerder nee zeg tegen spullen van anderen. Ik denk er eerst goed over na of ik er echt iets aan heb omdat ik me nu beter realiseer dat alles ruimte in neemt terwijl ik nu juist meer ruimte en overzicht wil ervaren.

Ik vond het altijd prettig om met Mirjam aan de slag te gaan. Ze heeft een aangename persoonlijkheid. Wat kernwoorden: rustig, humor, respect , harde werker. Van mijn kant ook respect voor haar: zonder enige opdringerigheid krijgt ze het voor elkaar om een verandering op gang op te brengen!

Klant uit Westland

“Een warme liefdevolle vrouw, die precies analyseert wat er moet en kan in jouw specifieke situatie! En dat met babystapjes begeleidt! Ik hoop nog een poosje samen op te wandelen!”

Klant uit Rotterdam

“Ik kwam een advertentie van Mirjam tegen en heb gelijk maar gebeld. Fijn dat ze snel kon. We zijn gestart met het opruimen van mijn huis. Eerst ruimte maken door overbodige spullen weg te doen. Mirjam neemt deze spullen gelijk mee naar de kringloop of een andere goede bestemming, echt geweldig! Heel prettig om met Mirjam samen op te ruimen. Maar ook door doelen stellen en meer structuur en organisatie in huis. Mirjam oordeelt niet en ze weet waar ze het over heeft. Ik zou haar absoluut aanraden! In één sessie van drie uur kun je al veel bereiken.”

Klant uit Voorburg

“Deze coach voelt cliënten zeer goed aan en biedt een persoonlijk passende aanpak. Het resultaat is niet alleen maar een opgeruimd huis, maar meer inzicht in jezelf en hoe jij jouw zaken, spullen en leven organiseert. Je krijgt creatieve oplossingen waar jij echt mee aan de slag kunt”.

Oprichtster Stichting Buitengewoon Actieve Breinen

“Ik heb via de website van Nu-Opgeruimd Wonen contact opgenomen met Mirjam. Dit omdat ik door mijn impulsieve koopgedrag veel, veels te veel, spullen (dvd’s, cd’s, boeken, tijdschriften en eten) kocht. Op een gegeven moment wist ik niet meer waar ik deze spullen moest laten en lagen de spullen op de gekste plekken. Mijn woonkamer leek niet meer op een woonkamer, maar op een opslagruimte. Na een intakegesprek ben ik een week later samen met Mirjam als eerste de boekenkast doorgelopen en zijn er wel 4 verhuisdozen met boeken naar de kringloop gegaan. Daarna hebben wij stapsgewijs ander kamers, en niet te vergeten de voorraadkasten, onder handen genomen. Veel eten is naar de voedselbank gegaan en ik heb ook veel kunnen weggooien.
Ik vind het werken met Mirjam erg prettig. Zij heeft altijd een luisterend oor en komt ook met goede tips. Ze is een opruimcoach die met beleid te werk gaat. Ook laat ze je in je waarde. Want ik schaamde me nogal voor de hoeveelheid spullen. “Was helemaal niet nodig”, zei ze.
Zoek je een opruimcoach…? Dan adviseer ik Mirjam van harte aan!”

Klant uit Leiden

“Wij hebben de hulp van een opruimcoach ingeroepen omdat wij almaar tegen hetzelfde aanliepen: veel tijd besteden aan opruimen om na een paar weken te concluderen dat de boel weer dichtslibt en rommelig wordt. Ook merkten we dat we steeds meer opzagen tegen opruimen want: “Waar laten we alles?” Voor onze kinderen was het lastig hun spullen te vinden of op te bergen en daardoor werden hun kamers en kasten ook geregeld een bende.
We wisten niet goed meer waar te beginnen en het frustreerde steeds meer. Na wat googelen kwamen we op de site van “Nu opgeruimd wonen” en besloten we een mail te sturen. We vonden dat best een stap omdat we het toch gênant vonden iemand in te moeten schakelen vanwege een opruimprobleem.

De communicatie met Mirjam verliep erg soepel. Er was vlot een intakeafspraak gemaakt. Samen hebben we het huis bekeken en alle probleemzones besproken. Ik merkte dat ik open kon zijn over de dingen die ik moeilijk vind, Mirjam gaf mij het gevoel dat ik er gewoon over kon vertellen en ik voelde mij gehoord en begrepen. De schaamte verdween vrij snel. Mirjam vroeg door en wist in beeld te krijgen wat ik moeilijk vond. Ze is eerlijk en duidelijk maar komt zeker niet belerend over.

Kort na het intakegesprek kwam Miram het plan van aanpak bespreken. In dit plan stond helder beschreven wat onze hulpvraag was, wat het doel was, er stonden diverse tips in en vragen om zelf over na te denken. Verder wat handige schema’s om in te vullen bijvoorbeeld voor het verkopen van spullen of het inventariseren.

Met de tips uit het intakegesprek en het plan van aanpak ben ik aan de slag gegaan in een vooraf afgesproken ruimte. Tussendoor heb ik veel gebruik gemaakt van de begeleiding via WhatsApp. Ik stuurde bijvoorbeeld foto’s vooraf, we appten over wat er anders zou kunnen. Ook tijdens het opruimen kon ik appen en voor advies terecht. Mirjam volgde de vorderingen en vroeg door, gaf tips en motiveerde. Het was heel prettig om deze appbegeleiding te hebben, als steuntje in de rug. ’s Avonds of in het weekeind appen was geen probleem.

Aan het eind van de 3 maanden is Mirjam weer langs geweest en hebben we samen een grote kast aangepakt waar ik al heel lang tegenaan hikte en die maar niet naar mijn zin was. Mirjam heeft mij laten zien hoe ik zo’n klus kan aanpakken en samen hebben we stap voor stap een deel van de kast gedaan.

Met de tips werk ik nu door en ik merk dat het mij heeft geholpen. In ons huis is nog genoeg te doen maar ik merk dat de plekken die zijn aangepakt nu netjes blijven. Ons huis is overzichtelijker, ik merk dat ik meer ruimte heb in mijn hoofd en ik merk dat ik creatiever word in het vinden van opbergoplossingen.

Wat ik bijvoorbeeld heb geleerd:
* Ook in een kwartier of half uur kun je iets aanpakken en opruimen (ik dacht steeds dat het pas kon slagen als ik een hele middag bezig was).
* het is belangrijk dat je goed kijkt waar de ruimte voor is. Dezelfde pullen berg je bij elkaar op.
* soms is het oké om niet altijd meteen te weten hoe je iets kunt oplossen.

Hier heb ik de rest van mijn leven wat aan, ik ben erg blij dat ik deze stap heb gezet!”

Klant uit Den Haag

Deel je ervaring met anderen

Enthousiast geworden?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Contact opnemen