Nalatenschap regelen in Zuid-Holland en omgeving

Iedereen heeft een nalatenschap

Een nalatenschap zijn alle bezittingen en schulden die u achterlaat wanneer u overlijdt. Samen kunnen wij u nalatenschap vastleggen. Het niet vastleggen van een nalatenschap betekent dat de wet bepaald hoe jouw nalatenschap verdeeld zal gaan worden. Deze wet noemt men erfrecht.

Nalatenschap regelen

Steeds meer mensen raken zich ervan bewust dat hun nabestaanden voor een flinke uitdaging komen te staan bij hun overlijden. Niet alleen vanwege het feit dat nabestaanden direct na je overlijden met een heleboel praktische en administratieve zaken geconfronteerd worden. Maar ook omdat we het tegenwoordig steeds drukker hebben en er daarom weinig tijd overblijft om de spullen die de overledene in de loop van zijn of haar leven verzameld heeft door te pluizen.

Vaak zien nabestaanden door de bomen het bos niet meer en liggen familieruzies op de loer. Want wie gaat alles regelen en wie krijgt wat? Dat is zonde, want hierdoor kan een stukje familiegeschiedenis verloren gaan.

Samen regelen wij je nalatenschap

Ik bied begeleiding aan iedereen die problemen wil voorkomen en het nalatenschap zelf wil regelen of wil laten regelen. Denk dan aan de volgende zaken waar we samen aan kunnen werken:

Waardevolle herinneringen vastleggen. Door te onderzoeken aan welke spullen je emotioneel gehecht bent bespreken we de herinneringen die er aan verbonden zijn. Het zijn namelijk vaak de herinneringen die belangrijk zijn, niet de spullen. Deze herinneringen kunnen we op allerlei manieren eren.

Onderzoeken waar je dierbaren waardevolle herinneringen aan hebben en vastleggen wie wat krijgt.

Aandacht voor je (eventuele) digitale nalatenschap. Uit tweejaarlijks onderzoek van Nuvema Uitvaartverzekering blijkt dat 59% van de Nederlanders die actief zijn op social media nog nooit hebben nagedacht over wat er met hun social media accounts en online informatie moet gebeuren als ze komen te overlijden.

Het inzichtelijk maken van je administratie, zodat nabestaanden hier ter zijne tijd makkelijk de nodige informatie uit kunnen halen.

Opruimen van de woning en afscheid nemen van overtollige spullen. Een bijkomend voordeel hiervan is dat we ook meteen onder de loep nemen of je woning optimaal ingericht is en niet te vol staat met het oog op veiligheid. Volgens Mijn Huis Op Maat valt 30% van de 65-plussers in Nederland tenminste 1 keer per jaar. Dat zijn 230.000 mensen per jaar. De oorzaak is vaak een struikelpartij in en om de woning.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?


Neem contact op

Hulp bij het voorbereiden op onverwachte (en onverhoopte) zaken door na te denken over financiële zaken, medische beslissingen en het uitvoeren van persoonlijke wensen. Neem tijdig de regie in handen om alles volgens je eigen wensen en behoeften vast te laten leggen. Als je wilsonbekwaam wordt en niets hebt geregeld dan zal de kantonrechter een mentor, bewindvoerder of curator aanstellen die je zaken gaat behartigen. Je hebt op deze benoeming dan geen invloed.

Wil je zelf verantwoordelijkheid nemen voor je nalatenschap?

Heb je ook zin om samen met mij op zoek te gaan naar de vele schatten die je in de loop van de jaren verzameld hebt en die misschien wel in de vergetelheid zijn geraakt? Neem dan NU contact met me op.

Opruimcoach - Nalatenschap regelen

Hulp nodig met het nalatenschap regelen?

Maak nu een afspraak!

Contact opnemen