Loading...
Hulp bij verhuizen2018-10-05T10:25:51+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Logo - Opgeruimd verkopen

Verhuizen is vaak een ingrijpende gebeurtenis

Door je goed voor te bereiden op de verhuizing zal deze een stuk prettiger verlopen.
Het uitzoeken van je spullen voordat je jouw woning op de woningmarkt aanbiedt brengt een groot aantal voordelen met zich mee:

 • Je kan op je gemak keuzes maken, zonder tijdsdruk en stress.
 • Je creëert ruimte waardoor je woning groter lijkt. Dit is gunstig voor de verkoop.
 • Door persoonlijke zaken alvast uit de woning te halen concentreren kijkers zich bij bezichtigingen op de woning zelf.
 • Je verhuist alleen de spullen die je wilt houden. Dit kan een behoorlijk verschil maken in de hoeveelheid werk voor de verhuizing (inpakken, sjouwen, weer uitpakken) en in eventuele verhuis- en/of opslagkosten.
 • Een opgeruimde woning maak je sneller schoon. Dit is handig tijdens de verkoopperiode.
 • Je maakt een frisse start in je nieuwe woning. Bovendien baart oefening kunst. De kans is groot dat je het in je nieuwe woning anders aanpakt.

Op verzoek van schoonmaakmerk Vileda is er in 2015 een onderzoeksproject gestart in de UK waarbij met behulp van eye-tracking technologie werd vastgelegd waar potentiële kopers nu echt op letten tijdens bezichtigingen (Lees meer over dit onderzoek onder Vastgoedstyling). Uit onderzoek bleek dat maar liefst 80% van de kijkers keukenkastjes, kasten en andere opbergruimtes openden om de binnenkant te bekijken. Je kunt spullen die je uit zicht wilt zetten dus niet zomaar in je kasten erbij proppen. Kasten die (over)vol zitten lijken niet alleen kleiner, maar kunnen voor eventuele geïnteresseerden ook betekenen dat de woning te klein is of over onvoldoende opbergruimte beschikt.

Een verhuizing vraagt dus om enorm veel planning en doelgericht handelen. Doordat tegenwoordig alles veel sneller gaat is er vaak niet eens tijd om stil te staan bij het nemen van beslissingen, laat staan bij het plannen en uitvoeren van beslissingen. Dat is jammer, want daardoor kan je het overzicht kwijt raken of in uitstelgedrag terecht komen. Paniek schijnt dan vaak het enige te zijn waardoor we toch in beweging komen en op de valreep nog gaan presteren om een aankomende crisis af te wenden. Maar je haalt dan niet het maximale uit de verkoop van je woning en/of onze verhuizing. Het is dan al te laat en je kan minder goed werk afleveren door tijdgebrek en stress.

Om dit te voorkomen is het inschakelen van een professional organizer een goed idee. Ik kan helpen bij het maken van een planning en bewaak deze. Verder kan ik de gehele verhuizing regisseren of handvatten bieden bij gedeeltes van dit proces.

 • In het voorstadium van het proces bied ik begeleiding bij het daadwerkelijk maken van keuzes over spullen en nemen we samen eventuele drempels onder de loep. Ik help een systeem op te zetten om spullen te beoordelen en te elimineren wat niet langer nodig is. Ik coördineer het afvoeren van spullen (kringloop, goed doel, weg).
 • Door mijn opleidingen heb ik de vaardigheden om de, soms op emoties afgestemde, behoeften en verlangens te helpen omzetten naar het commerciële aspect.
 • Ter voorbereiding op de woningpresentatie pak ik of pakken we samen persoonlijke zaken, zoals foto’s, verzamelingen, een groot deel van de boeken/dvd’s en dergelijke alvast in. Verder kunnen er al spullen worden ingepakt die je niet vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld seizoenkleding. Van al deze items maak ik een naslagwerk, zodat duidelijk is wat er is ingepakt en waar het is opgeslagen.
 • Ik bied hulp bij het sorteren en organiseren van papieren en belangrijke documenten. Ook kan ik hulp bieden bij het aanleveren van documenten.
 • De gehele verhuizing kan ik op een efficiënte manier regisseren of ik bied hier begeleiding bij. Denk daarbij onder andere aan: het regelen van de juiste verhuizer, het in- en uit pakken van de te verhuizen spullen, het regelen van adreswijzigingen en het regelen van de verhuisdag zelf.
 • Samen kunnen we uitgebreid de wensen voor de nieuwe woning doornemen, deze breng ik in beeld en/of ik coördineer hiervoor de te nemen stappen.

Wil je ook ontspannen en goed voorbereid je woning te koop zetten en verhuizen? En ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan NU contact met me op voor een vrijblijvende gesprek.

Hulp bij verhuizen nodig?

Maak een Afspraak voor een Vrijblijvend Gesprek

Contact opnemen

Logo - Lees verderLEES VERDER: SENIOREN

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.