Loading...

Hulp bij opruimen

/Hulp bij opruimen
Hulp bij opruimen 2018-03-30T18:41:32+00:00
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Spullen vragen tijd, geld en energie. Ze moeten onderhouden worden en er moeten beslissingen worden gemaakt. Nog belangrijker zijn de gevoelens die deze spullen bij ons oproepen. Op het moment dat je in je dagelijks leven veel last ervaart van je spullen en de chaos bied ik hulp.

In 2010 is er door neurowetenschappers Kyungmi Kim en Marcia Johnson een onderzoek gedaan naar de effecten die bezit van spullen op onze hersenen hebben. Dat deden ze door de hersenactiviteit van de deelnemers te scannen tijdens hun onderzoek. Dit wees uit dat onze hersenen verbindingen weten te leggen tussen dingen en onszelf, simpelweg door er eigenaar van te zijn. Eigenaar zijn geeft verhoogde activiteit in de grote voorste hersenkwabben. Dit deel van de hersenen is onder andere verantwoordelijk voor ons zelfbewustzijn, ons verantwoordelijkheidsgevoel en het beheersen van impulsen en gedrag. Dit maakt dat we onze bezittingen sterk als een verlengstuk van onszelf kunnen zien. Het verklaart bovendien waarom we een emotionele verbinding met onze spullen kunnen voelen. De keerzijde hiervan is dat we soms heel moeilijk afstand kunnen nemen van onze spullen wat een sterk gevoel van frustratie kan geven. Door de spullen te bewaren staan we toe dat deze ons ongelukkig maken.

Ik bied begeleiding aan iedereen die hier verandering in wil brengen. Opruimen kan namelijk een heleboel emoties losmaken, zoals angst, frustratie, boosheid, verdriet en teleurstelling. Het kan ook zijn dat je merkt dat je pogingen om de chaos de baas te worden steeds weer ondermijnt. Rommel, chaos en spullen bieden (schijn)veiligheid. Je kan je dan gevangenen voelen van je eigen spullen en je hierdoor laten belemmeren. Ook kunnen spullen al je tijd opslokken, waardoor je geen vrije tijd meer hebt voor hobby’s en nieuwe uitdagingen. Of je sociale leven wordt beïnvloed, omdat je liever niemand meer over de vloer krijgt. Het kan ook zijn dat je zo veel spullen hebt dat er een onveilige situatie in je woning is ontstaan.

Gelukkig zijn er technieken en handigheidjes die we kunnen inzetten, zodat je weer grip op je leven krijgt. Verder is mijn advies altijd om je woning en werkplek aan je eigen gewoontes aan te passen. Ik vind namelijk dat deze jouw leven en jouw behoeftes horen te complementeren. Je mag zien dat er in geleefd en gewerkt wordt en door wie, mits dit ook weer snel is opgeruimd. Leefruis is voor mij de essentie van wonen en werken, omdat dit karakter geeft aan jouw omgeving.

Daarom ga ik samen met mijn klanten op ontdekkingsreis.

  • We gaan samen daadwerkelijk aan de slag in je woning en brengen obstakels in beeld.
  • We onderzoeken hoe we deze obstakels kunnen overwinnen.
  • We zetten een systeem op dat aansluit bij jouw manier van werken en passend bij jouw leven.
  • Ik coördineer het afvoeren van spullen (kringloop, goed doel, weg).
  • Tevens bied ik begeleiding via WhatsApp en Skype.
  • We evalueren periodiek om je wensen en doelen te bewaken.

Geen veroordeling, geen beoordeling, maar begrip en ondersteuning en gebruik makend van jouw unieke kwaliteiten! Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem dan NU de eerste stap en neem contact met me op voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek.

Stop met Wensen en Begin met Doen!

Neem NU de Eerste stap en maak een Afspraak voor een Vrijblijvend Gesprek

LEES VERDER: HULP BIJ ADMINISTRATIE

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.