FAQ items aan het laden...
Blog van een opruimcoach2019-05-16T11:15:44+00:00

Blog van een Opruimcoach

Opruimen is veel meer dan alleen maar het daadwerkelijk weg doen, opbergen en organiseren van spullen. Het is een confrontatie met je verleden, je heden en je toekomst en omvat alles wat met loslaten te maken heeft

Veranderingen beginnen met wil en bereidheid. De wil om er voor te gaan. Bereidheid om ook de (verborgen) voordelen van de door jouw ontwikkelde coping strategieën los te laten. Allemaal hebben we dingen waar we aan vast blijven houden. Dingen die we liever uit de weg gaan en proberen te vergeten. Helaas werkt negeren niet. Dat stuk zal toch keer op keer weer onze aandacht vragen. Het zal stof staan verzamelen of na een trigger weer oplaaien.

Opruimen en loslaten

Als je draaglast groter is dan je draagkracht is je basis dus niet in evenwicht met de lasten die je moet dragen. Dit gewicht of ballast is vaak een belangrijke veroorzaker van struggles met opruimen en loslaten. Bewust stilstaan bij je leven versterkt je basis en vergroot je draagkracht. Dus jouw vermogen om te kunnen dealen met moeilijkheden of uitdagingen. Het is een soort innerlijke veerkracht die ons in staat stelt om tegenslagen, ook wel draaglast genoemd, aan te kunnen. Onze draaglast kan bijvoorbeeld bestaan uit tegenslag, ziekte, onrecht en allerlei andere stress vanuit de buitenwereld of innerlijke stress.

Blog

In mijn blogs nodig ik je daarom uit om bewust naar jezelf te kijken. Daarnaast maak ik ook regelmatig werkbladen die je helpen te reflecteren en te analyseren. Door in jezelf te investeren maak je ruimte voor ontwikkeling. Of het nu om spullen, emoties, gevoelens, gedragspatronen of bijvoorbeeld mensen gaat… Door los te laten creëer je ruimte en nieuwe kansen!

Ga naar de bovenkant